След  родители на зрелостници негодуват и срещу въпрос от ДЗИ по английски

...
</TD
>След  родители на зрелостници негодуват и срещу въпрос от ДЗИ по английски
Коментари Харесай

Сигнал: Голяма нередност на матурата по английски

След  родители на зрелостници недоволстват и против въпрос от ДЗИ по британски език.

Ето какво написа до Plovdiv24.bg наш четец:

Здравейте, свързвам се с Вас по отношение на огромен проблем с провелата се матура по британски език, равнище B2. 

Освен ужасното качество на записа за частта Listening, което към този момент всички разясняват, става известно, че има и различен сериозен проблем с един от въпросите, който изисква незабавна реакция от МОН.

Става дума за въпрос 39 от частта Reading, където се пита " По какво си наподобяват интимните животи на Бетовен и Шопен? " и учениците следва да отговорят на този въпрос от прочетеното в текста.

В публикуваните от МОН правилни отговори за това ДЗИ написа, че на този въпрос се присъждат по 1 точка за коментиране, че двамата композитори не са образували семейство, и още 1 точка за коментиране, че двамата композитори са нямали деца.

Само че в текстa на никое място не се загатва дали Шопен е имал деца, или не е имал. Единственото, което се споделя за Шопен, е, че не е имал дълготрайна връзка, от което няма по какъв начин учениците да си вадят заключения за неговите деца!!! 

Съгласете се, че човек може да има деца и без да бъде в дълготрайна връзка, а и при изискване, че не е упоменато на никое място в текста, изобщо няма по какъв начин да чакаме децата да навлизат в каквито и да е хипотези, или да гадаят.

Надявам се да осветлите това неразбирателство на МОН и те да подхващат дейности, тъй като в противоположен случай на деца, които съзнателно са дали отговор на база само даденото в текста, ще им бъде отнемана незаслужено тази една точка!!!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР